Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Румен Радев ще участва в Срещата на върха ЕС-Западни Балкани

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Днес в Бърдо, Словения, се провежда Срещата на върха Европейски съюз-Западни Балкани, на която България ще бъде представлявана от президента Румен Радев.

В рамките на срещата българският президент е поканен от европейския комисар по съседство и разширяване Оливер Вархеи и от премиера на Словения Янез Янша на обща среща с премиера на Северна Македония Зоран Заев, а по-късно е поканен от канцлера на Германия Ангела Меркел на обща среща с президента на Френската република Еманюел Макрон и с премиера на Северна Македония Зоран Заев. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

През август в София ще дойде нов посланик на Обединеното кралство

Натаниъл Копси е назначен за посланик на крал Чарлз Трети в Република България, наследявайки д-р Роб Диксън, който ще премине на друга длъжност в дипломатическата служба, се казва в прессъобщение на британското посолство. Посланик Копси ще..

публикувано на 22.03.24 в 16:35

По съседски: Събития с балкански адрес

Дачич благодари на Русия за подкрепата за териториалната цялост на Сърбия Двустранните отношения между Сърбия и Русия са на високо равнище въпреки многобройните предизвикателства. Това беше констатирано на среща между сръбския..

публикувано на 22.03.24 в 10:35
Колаж: БГНЕС

Българската политическа сага в превод за чужденци

Договорената преди 9 месеца размяна на премиер и вицепремиер на върха на държавата, може би е пред провал. Т.нар. ротация между Николай Денков и Мария Габриел трябваше да се състои още на 6 март, но твърде късно започналите преговори между двете..

публикувано на 21.03.24 в 11:15