Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доброволците очакват организационни трудности пред изборите в чужбина

Димитър Иванов
Снимка: архив

Екипите по места са уморени. Централната избирателна комисия - ЦИК не е отговорила на нашите предложения за съвместна работа. Очертават се тежки избори за организиране в чужбина. Това прогнозира пред БНР Димитър Иванов от „Мрежата на изборните доброволци по света“. Според Иванов доброволците ще участват в изборния процес само ако се внедри специализирана организационна и комуникационна платформа. 

„ЦИК де факто изпълнява ролята на Районна избирателна комисия - чужбина и досега не се е интересувала от директен контакт с хората, които изнасят на терен организационната работа и изборния ден. Когато ЦИК трябва да общува, всичко минава през дългата верига – Външно министерство, посолства, консулства, лични контакти“, допълни Иванов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изтича срокът, в който мисиите ни зад граница да поискат съгласие за провеждане на избори

Днес изтича срокът, в който ръководителите на българските мисии зад граница трябва да поискат съгласието на приемащата държава за провеждане на избори на 9 юни т.г. и разкриване на секции в дипломатическите и консулските мисии и извън тях...

публикувано на 14.04.24 в 10:58

В Канада ще честват Ден на България в Шипка, Онтарио

От Генералното консулство на България в Торонто поканиха наши сънародници в Канада и канадските граждани да отпразнуват заедно Деня на България в град Шипка. Градчето в провинция Онтарио е основано преди повече от 150 години, а името му е вдъхновено..

публикувано на 14.04.24 в 05:05
Росен Плевнелиев (вдясно)

Президентът Росен Плевнелиев сред лекторите на Bulgaria Wants You в Берлин

С видео на чужденци, избрали да живеят в страната ни, започна днешният кариерен форум за българи в чужбина “Кариера и живот – защо в България?“, който се провежда в Берлин.  “ Живеем в 21-ви век и има много мостове и начини, с които да бъдеш близо..

публикувано на 13.04.24 в 15:49