Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Доброволците очакват организационни трудности пред изборите в чужбина

Димитър Иванов
Снимка: архив

Екипите по места са уморени. Централната избирателна комисия - ЦИК не е отговорила на нашите предложения за съвместна работа. Очертават се тежки избори за организиране в чужбина. Това прогнозира пред БНР Димитър Иванов от „Мрежата на изборните доброволци по света“. Според Иванов доброволците ще участват в изборния процес само ако се внедри специализирана организационна и комуникационна платформа. 

„ЦИК де факто изпълнява ролята на Районна избирателна комисия - чужбина и досега не се е интересувала от директен контакт с хората, които изнасят на терен организационната работа и изборния ден. Когато ЦИК трябва да общува, всичко минава през дългата верига – Външно министерство, посолства, консулства, лични контакти“, допълни Иванов.


Още от категорията

Добрин Добрев

Българската следа в Кипър през 2021 г.

Добрин Добрев, когото сме представяли неведнъж с изявите му на народен певец, живее в Кипър повече от 10 години – време, през което неуморно работи за културните връзки между двете страни. Благодарение на създадения от него Български културен и..

публикувано на 28.12.21 в 10:20
Желязната църква

Българчета ще сурвакат дипломати в Истанбул

Деца от българското неделно училище в Истанбул ще сурвакат на 26 декември дипломати на тържеството в българското Генерално консулство в града край Босфора. Традиционната инициатива е подкрепена от Тракийското дружество "Георги Сапунаров" в Хасково и..

публикувано на 25.12.21 в 12:47
Здравка Владова-Момчева

Здравка Владова-Момчева: Човечността е скромно чудо, продължаващо веригата на доброто

„Милостта е най-ценното човешко качество, присъщо на избрани“, изрича Ник Нелсън, литературен герой и джентълмен от плът и кръв. В разказа си „Милост“ Здравка Владова-Момчева преплита истински истории, за да ни предаде посланието си за..

публикувано на 25.12.21 в 11:10
Подкасти от БНР