Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Доброволците очакват организационни трудности пред изборите в чужбина

Димитър Иванов
Снимка: архив

Екипите по места са уморени. Централната избирателна комисия - ЦИК не е отговорила на нашите предложения за съвместна работа. Очертават се тежки избори за организиране в чужбина. Това прогнозира пред БНР Димитър Иванов от „Мрежата на изборните доброволци по света“. Според Иванов доброволците ще участват в изборния процес само ако се внедри специализирана организационна и комуникационна платформа. 

„ЦИК де факто изпълнява ролята на Районна избирателна комисия - чужбина и досега не се е интересувала от директен контакт с хората, които изнасят на терен организационната работа и изборния ден. Когато ЦИК трябва да общува, всичко минава през дългата верига – Външно министерство, посолства, консулства, лични контакти“, допълни Иванов.


Още от категорията

Наша елха грейна в царството на коледните дървета в Чикаго

Българско коледно дърво, украсено в битов стил, стана част от 79-ата празничната изложба на елхи от цял свят в Музея на индустрията и науката в Чикаго. Върху елхата са поставени кукли, както и орнаменти от дърво, керамика и текстил. Някои от украшенията..

публикувано на 18.12.21 в 10:58

Българското училище в Милано посрещна Дядо Коледа и гледа с оптимизъм към Новата година

„Дядо Коледа, не искам подарък за себе си, но направи така, че котенцето ми да се завърне у дома...” Писмото на едно българско дете в Милано вече пристигна в Лапландия, а питомците на неделното училище „Пейо Яворов” в италианския град посрещнаха Добрия..

публикувано на 17.12.21 в 11:59
Снимка: facebook/Асоциация-на-българските-училища-в-чужбина

В 43 държави на 6 континента учат българчетата зад граница

Общо 373 са неделните училища, които провеждат обучение в чужбина през тази учебна година. Те се намират в 43 държави на 6 континента. В тях се обучават общо 34 296 ученици и кандидат-студенти, съобщи Министерството на образованието. През тази учебна..

публикувано на 08.12.21 в 16:15
Подкасти от БНР