Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Заместник-председателят на ЕК по демокрацията и демографията Дубравка Шуица идва в България

Дубравка Шуица
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Заместник-председателят на Европейската комисия по въпросите на демокрацията и демографията Дубравка Шуица пристига днес на посещение в България. За това съобщиха от Отдел "Преса и медии" на Представителството на Европейската комисия в България.
Шуица ще се срещне със служебния вицепремиер и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев. Тя също така ще се включи в онлайн граждански диалог заедно с министрите на външните работи на България и Хърватия - Светлан Стоев и Гордан Гърлич-Радман. Диалогът е част от Конференцията за бъдещето на Европа, която има за цел да насърчи гражданите от цяла Европа да споделят своите идеи и да помогнат за оформянето на общото ни бъдеще.

Още от категорията

Кирил Петков посрещна Димитър Ковачевски в София

Премиерът Кирил Петков  посрещна северномакедонския си колега Димитър Ковачевски с официална церемония пред Паметника на Незнайния воин в София, където двамата положиха венци .  Ковачевски пристигна у нас за утрешното междуправителствено..

публикувано на 24.01.22 в 17:14

НАТО обмисля да прати изтребители в България

НАТО потвърди, че обмисля да прати изтребители в страната ни като част от намерението си да подсили отбраната на Източна Европа  в момент, когато напрежението около военното струпване на Русия около Украйна нараства . Междувременно в обръщение..

публикувано на 24.01.22 в 15:12
Елена Йончева

Елена Йончева: Иван Гешев ще се яви на изслушване в Брюксел

По повод предстоящото изслушване в Брюксел за върховенството на закона, организирано от Мониторинговата група на Европейския парламент, евродепутатът Елена Йончева заяви за БНР, че в залата по предварителна информация ще присъства главният прокурор Иван..

публикувано на 23.01.22 в 12:59
Подкасти от БНР