Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Заместник-председателят на ЕК по демокрацията и демографията Дубравка Шуица идва в България

Дубравка Шуица
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Заместник-председателят на Европейската комисия по въпросите на демокрацията и демографията Дубравка Шуица пристига днес на посещение в България. За това съобщиха от Отдел "Преса и медии" на Представителството на Европейската комисия в България.
Шуица ще се срещне със служебния вицепремиер и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев. Тя също така ще се включи в онлайн граждански диалог заедно с министрите на външните работи на България и Хърватия - Светлан Стоев и Гордан Гърлич-Радман. Диалогът е част от Конференцията за бъдещето на Европа, която има за цел да насърчи гражданите от цяла Европа да споделят своите идеи и да помогнат за оформянето на общото ни бъдеще.

Още от категорията

Кризата в Украйна следва да бъде решена с дипломатически средства

Реакцията на Министерството на външните работи, по повод настояването на Русия за изтеглянето на силите на Алианса от България и Румъния, не закъсня. На фейсбук страницата си МВнР напомни, че съгласно Решение №1 на Конституционния съд на България от 4..

публикувано на 21.01.22 в 18:48

Страната ни не приема ултимативни искания

Президентът Румен Радев излезе с позиция, в която определи настояването на Русия за изтегляне на силите на НАТО от България като неприемливо и безпредметно. По думите на президента, в страната ни няма постоянно разположени съюзнически контингенти и бойна..

публикувано на 21.01.22 в 17:09

Румен Радев и Стево Пендаровски потвърдиха готовността си за диалог

В телефонен разговор, президентите Румен Радев и Стево Пендаровски обсъдиха подготовката на предстоящата официална визита у нас на държавния глава на Република Северна Македония. Двамата потвърдиха готовността си за продължаване на активната роля на..

публикувано на 21.01.22 в 16:02
Подкасти от БНР