Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Заместник-председателят на ЕК по демокрацията и демографията Дубравка Шуица идва в България

Дубравка Шуица
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Заместник-председателят на Европейската комисия по въпросите на демокрацията и демографията Дубравка Шуица пристига днес на посещение в България. За това съобщиха от Отдел "Преса и медии" на Представителството на Европейската комисия в България.
Шуица ще се срещне със служебния вицепремиер и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев. Тя също така ще се включи в онлайн граждански диалог заедно с министрите на външните работи на България и Хърватия - Светлан Стоев и Гордан Гърлич-Радман. Диалогът е част от Конференцията за бъдещето на Европа, която има за цел да насърчи гражданите от цяла Европа да споделят своите идеи и да помогнат за оформянето на общото ни бъдеще.

Още от категорията

Президентът Румен Радев

Президентът Румен Радев се среща в Чехия с Милош Земан

Президентът Румен Радев пристигна на официално посещение в Чехия по покана на чешкия си колега Милош Земан, предаде БТА. Програмата му започва утре, 10 май. Визитата ще продължи до 11 май. В делегацията са министърът на външните работи Теодора..

публикувано на 09.05.22 в 19:16
Кирил Петков

Кирил Петков ще обсъди във Вашингтон енергийната сигурност на България

Днес започва двудневното работно посещение в САЩ на премиера Кирил Петков. Във Вашингтон по покана на председателя на Мюнхенската конференция по сигурността Кристоф Хойсген ще участва в Лидерска среща на най-високо ниво. Посещението е част от плана на..

публикувано на 09.05.22 в 05:30
Йордан Божилов зам.-министър на отбраната

Страната е в режим на усилена бдителност, каза зам.-министърът на отбраната

В ситуация на "усилена бдителност" сме, както всички държави в НАТО. Много от военните поделения дават повече дежурства, има повече учения в армията. "Усилваме отбранителните ни възможности заедно с нашите съюзници", каза пред БНТ зам.-министърът на..

публикувано на 07.05.22 в 10:55