Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аля Герджик е новата „Мис Българка” в Украйна

Аля Герджик Снимка: Facebook / @bulgarian.league2020

Българите в Украйна проведоха традиционния конкурс „Мис Българка 2021”. Главната корона за 2021 година бе връчена на Аля Герджик от с. Вайсал, Болградски район.

Сред наградите за победителката е пътуване до България, осигурено от Асоциацията на българите в Украйна, съобщава на Фейсбук страницата си Българският културен център в Украйна.

    


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Православната църковна община на българите в Лисабон

На 25 декември 2001 г. в португалската столица Лисабон се създава Българската православна църковна община "Св. Иоан Рилски - Чудотворец" . Формалният повод за това е преместването и преустройството на параклис от дома на Царица Иоанна (съпруга на цар..

публикувано на 07.04.24 в 01:14

Ученици от българското училище в Саарбрюкен заснемат неразказани истории на българите

Гимназисти от Българското училище “Васил Левски“ в Саарбрюкен подготвят свой филмов дебют по проекта “Неразказаните истории на българите”. По този повод някои от тях през миналата седмица посетиха София, където се срещнаха с изпълнителния директор на..

публикувано на 06.04.24 в 15:53

"Заедно в глобален форум" - обмяна на опит между българските училища зад граница

След успеха на първата сесия на "Заедно в глобален форум - майсторски класове и споделяне на добри практики за учители в българските училища в чужбина", проведена през март, на 6 април ще се проведе и втора сесия на събитието, обединяващо учители на..

публикувано на 06.04.24 в 07:30