Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

15% от българите са наясно с позицията на България за успешен зелен преход

Снимка: naukamon.eu

Зеленият скептицизъм няма много привърженици в България. Най-младите и висшистите в най-голяма степен поддържат зелените политики.Това показва проучване на социологическа агенция „Тренд”, проведено по поръчка на dir.bg и 3Еnews и публикувано преди утрешната конференция „Зеленият преход – решения и предизвикателства за България“.

68% от участниците в допитването определят климатичните промени като реална заплаха, а според 62% борбата с тях трябва да бъде приоритет за ЕС. Въпреки това мнозинството – 73%, не е запознато с целите на Зелената сделка и Плана за декарбонизация на ЕС.

80% от анкетираните заявяват, че не знаят каква е българската позиция за успешното реализиране на енергийния преход, 15% заявяват, че са наясно с нея.

     


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Ужасът на войната срещу Украйна в снимки и детски рисунки" в Нов български университет

До 30 април във фоайето на софийския Нов български университет може да се разгледа изложбата "Солидарни с Украйна! Ужасът на войната срещу Украйна в снимки и детски рисунки". Експозицията включва 16 пана със снимки и детски рисунки...

публикувано на 22.04.24 в 14:23
Божана Славкова

Българска поетеса спечели конкурса "Mili Dueli"

Божана Славкова спечели най-големия международен поетичен конкурс "Mili Dueli", като тя е първият български автор, спечелил голямата награда. В 9-тото издание на конкурса участваха 711 автори от 104 страни, като трима българи достигнаха финалните..

публикувано на 22.04.24 в 11:04

Разрешения за работа на чужденци в България извън Синята карта

В отговор на слушателски въпрос в серия от публикации Радио България представя на своята многоезична аудитория документите, даващи право за пребиваване и работа в България на чужди граждани на трети страни. В предишния материал от поредицата..

публикувано на 22.04.24 в 10:25