Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Правителството смени председателя на Държавната агенция за българите в чужбина

Снимка: архив

Служебното правителство прие решение, с което освобождава Илия Гюдженов като председател на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ). За председател на Агенцията е определен Тодор Ванчев, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Тодор Ванчев е бил експерт в ДАБЧ и член на Съвета по гражданство към Министерството на правосъдието, а към момента е бил главен експерт в Дирекция „Висше образование” на Министерството на образованието и науката.

  


Още от категорията

Желязната църква

Българчета ще сурвакат дипломати в Истанбул

Деца от българското неделно училище в Истанбул ще сурвакат на 26 декември дипломати на тържеството в българското Генерално консулство в града край Босфора. Традиционната инициатива е подкрепена от Тракийското дружество "Георги Сапунаров" в Хасково и..

публикувано на 25.12.21 в 12:47
Здравка Владова-Момчева

Здравка Владова-Момчева: Човечността е скромно чудо, продължаващо веригата на доброто

„Милостта е най-ценното човешко качество, присъщо на избрани“, изрича Ник Нелсън, литературен герой и джентълмен от плът и кръв. В разказа си „Милост“ Здравка Владова-Момчева преплита истински истории, за да ни предаде посланието си за..

публикувано на 25.12.21 в 11:10

Дарителска кампания събира книги за българското училище в Братислава

Благотворителна кампания, в полза на Българското средно училище „Христо Ботев“ в Братислава, обявиха Изпълнителната агенция по горите - ИАГ, Североизточно държавно предприятие - СИДП, Българското дружество за защита на птиците и Югоизточно държавно..

публикувано на 22.12.21 в 12:38
Подкасти от БНР