Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Правителството смени председателя на Държавната агенция за българите в чужбина

Снимка: архив

Служебното правителство прие решение, с което освобождава Илия Гюдженов като председател на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ). За председател на Агенцията е определен Тодор Ванчев, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Тодор Ванчев е бил експерт в ДАБЧ и член на Съвета по гражданство към Министерството на правосъдието, а към момента е бил главен експерт в Дирекция „Висше образование” на Министерството на образованието и науката.

  


Още от категорията

Парад на България организира Генералното ни консулство в Чикаго

Генералното консулство на България в Чикаго и кметството на Елк Гроув Вилидж организират първи Парад на България по случай 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, предаде БТА...

публикувано на 27.04.22 в 18:20

Вицепрезидентът занесе козунаци на българите в областта Емилия - Романя

Винаги може да разчитате на подкрепата на президентската институция. За нас вие не сте другите българи. Българите в България и българите в чужбина сме едно цяло, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред българската общност в Болоня. В област..

публикувано на 22.04.22 в 14:07

"Не на войната" призовава Великденският фестивал в Босилеград

Участници, приятели и гости от Молдова, Северна Македония, Сърбия и България очакват превърналият се в традиция за Западните покрайнини Международен детски Великденски фестивал в Босилеград. От своето начало през 1994 година насам форумът няма..

публикувано на 22.04.22 в 10:15