Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еврокомисията не е против ядрената енергетика и природния газ

Снимка: БГНЕС
Не мога да кажа дали датата 2040 г. е добра за затварянето на българските въглищни централи, докато не се запознаем с Плана за възстановяване. Еврокомисията няма нищо против ядрената енергетика, но тя е по-скъпа. Брюксел не смята, че Русия манипулира пазара на природен газ, каза в интервю пред bTV зам.-председателят на Еврокомисията Франс Тимерманс, който е на посещение в София.
Тимерманс се надява, че енергийните цени ще слязат надолу в началото на следващата година. „Настоящата ситуация е временна. Ако погледнем дългосрочно, виждаме, че няма бъдеще в използването на въглища“, каза еврокомисарят и добави, че в бъдеще ще има смесица от добиването на енергия, в която ще има място и за природния газ.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стигматизирани ли са децата аутисти в България?

По света заболяванията от аутистичния спектър растат в геометрична прогресия. България не прави изключение в това отношение. И ако преди повече от десетилетие едно на 10 000 деца по света е било диагностицирано с аутизъм, то в наши дни средно 1 от 70..

публикувано на 17.04.24 в 11:05

Българите не са сред ентусиастите за евровота и очакват ЕС да защитава мира

Уморени от продължаващата трета година политическа криза с безкрайно повторение на парламентарни избори, българите не са ентусиазирани от евроизборите. Готовността им да участват в тях е по-ниска спрямо 2019 г. Това нарежда страната до Естония като..

публикувано на 17.04.24 в 08:52
Рори Милър

Американецът Рори Милър представя в САЩ и Канада рецепти от българските села

В Чикаго тази вечер от 18.30 ч. в Културен Център Магура (415 W Golf Rd # 7, Arlington Heights) ще бъде представена книгата "На око" на живеещия в България американец кулинар Рори Милър. Тя съдържа рецепти на храни от българските села. Книгата..

публикувано на 17.04.24 в 06:15