Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еврокомисията не е против ядрената енергетика и природния газ

Снимка: БГНЕС
Не мога да кажа дали датата 2040 г. е добра за затварянето на българските въглищни централи, докато не се запознаем с Плана за възстановяване. Еврокомисията няма нищо против ядрената енергетика, но тя е по-скъпа. Брюксел не смята, че Русия манипулира пазара на природен газ, каза в интервю пред bTV зам.-председателят на Еврокомисията Франс Тимерманс, който е на посещение в София.
Тимерманс се надява, че енергийните цени ще слязат надолу в началото на следващата година. „Настоящата ситуация е временна. Ако погледнем дългосрочно, виждаме, че няма бъдеще в използването на въглища“, каза еврокомисарят и добави, че в бъдеще ще има смесица от добиването на енергия, в която ще има място и за природния газ.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

С мотошествие Фондация „Искам бебе“ отбелязва 17-ия си рожден ден

Фондация „Искам бебе“ отбелязва днес 17-ия си рожден ден с мотошествие в подкрепа на донорството на яйцеклетки. То ще потегли в 11:30 часа от "Княз Александър І" към Университета за национално и световно стопанство, където обществеността ще бъде..

публикувано на 24.03.24 в 10:18

Посолството на Русия откри е-Книга за съболезнования за загиналите в Крокус Сити Хол

В Русия днес е обявен Ден на национален траур за жертвите на терористичната атака от 22 март в концертната зала в комплекса "Крокус сити" в Подмосковието. Към този момент над 130 души загубиха живота си, а ранените са над 150.  Във връзка с обявения..

публикувано на 24.03.24 в 09:21

Гражданите в България вече разполагат с прогноза за замърсяванията на въздуха

Учените от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) са разработили сайт , на който потребителите могат да видят прогнозата за замърсяването на въздуха с фини прахови частици. Качеството на атмосферния въздух в България продължава..

публикувано на 24.03.24 в 09:10