Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Външният министър призова българите зад граница да се включат в подготовката на изборите

XVI Световна среща на българските медии по света
Снимка: МВнР

Министърът на външните работи Светлан Стоев призова българските общности зад граница да се включат като доброволци в подготовката на изборите на 14 ноември 2021 г., „защото те са най-ценният ни партньор при организирането на избори в чужбина“. Стоев отправи призива си по време на откриването на XVI Световна среща на българските медии по света, организирана от БТА. Във форума – на място и чрез онлайн връзка, участват представители на 27 български медии от 17 държави.

„Като дипломат съм имал контакти с много българи в чужбина и съм се убедил, че вие – нашите сънародници зад граница, сте най-влиятелните посланици на страната ни. Вашата активност и инициативност като граждани и журналисти дават възможност името на България да се чува и да се знае с добро по цял свят“, каза външният министър.

Още от категорията

Желязната църква

Българчета ще сурвакат дипломати в Истанбул

Деца от българското неделно училище в Истанбул ще сурвакат на 26 декември дипломати на тържеството в българското Генерално консулство в града край Босфора. Традиционната инициатива е подкрепена от Тракийското дружество "Георги Сапунаров" в Хасково и..

публикувано на 25.12.21 в 12:47
Здравка Владова-Момчева

Здравка Владова-Момчева: Човечността е скромно чудо, продължаващо веригата на доброто

„Милостта е най-ценното човешко качество, присъщо на избрани“, изрича Ник Нелсън, литературен герой и джентълмен от плът и кръв. В разказа си „Милост“ Здравка Владова-Момчева преплита истински истории, за да ни предаде посланието си за..

публикувано на 25.12.21 в 11:10

Дарителска кампания събира книги за българското училище в Братислава

Благотворителна кампания, в полза на Българското средно училище „Христо Ботев“ в Братислава, обявиха Изпълнителната агенция по горите - ИАГ, Североизточно държавно предприятие - СИДП, Българското дружество за защита на птиците и Югоизточно държавно..

публикувано на 22.12.21 в 12:38
Подкасти от БНР