Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Външният министър призова българите зад граница да се включат в подготовката на изборите

XVI Световна среща на българските медии по света
Снимка: МВнР

Министърът на външните работи Светлан Стоев призова българските общности зад граница да се включат като доброволци в подготовката на изборите на 14 ноември 2021 г., „защото те са най-ценният ни партньор при организирането на избори в чужбина“. Стоев отправи призива си по време на откриването на XVI Световна среща на българските медии по света, организирана от БТА. Във форума – на място и чрез онлайн връзка, участват представители на 27 български медии от 17 държави.

„Като дипломат съм имал контакти с много българи в чужбина и съм се убедил, че вие – нашите сънародници зад граница, сте най-влиятелните посланици на страната ни. Вашата активност и инициативност като граждани и журналисти дават възможност името на България да се чува и да се знае с добро по цял свят“, каза външният министър.

Още от категорията

Наша елха грейна в царството на коледните дървета в Чикаго

Българско коледно дърво, украсено в битов стил, стана част от 79-ата празничната изложба на елхи от цял свят в Музея на индустрията и науката в Чикаго. Върху елхата са поставени кукли, както и орнаменти от дърво, керамика и текстил. Някои от украшенията..

публикувано на 18.12.21 в 10:58

Българското училище в Милано посрещна Дядо Коледа и гледа с оптимизъм към Новата година

„Дядо Коледа, не искам подарък за себе си, но направи така, че котенцето ми да се завърне у дома...” Писмото на едно българско дете в Милано вече пристигна в Лапландия, а питомците на неделното училище „Пейо Яворов” в италианския град посрещнаха Добрия..

публикувано на 17.12.21 в 11:59
Снимка: facebook/Асоциация-на-българските-училища-в-чужбина

В 43 държави на 6 континента учат българчетата зад граница

Общо 373 са неделните училища, които провеждат обучение в чужбина през тази учебна година. Те се намират в 43 държави на 6 континента. В тях се обучават общо 34 296 ученици и кандидат-студенти, съобщи Министерството на образованието. През тази учебна..

публикувано на 08.12.21 в 16:15
Подкасти от БНР