Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Външният министър призова българите зад граница да се включат в подготовката на изборите

XVI Световна среща на българските медии по света
Снимка: МВнР

Министърът на външните работи Светлан Стоев призова българските общности зад граница да се включат като доброволци в подготовката на изборите на 14 ноември 2021 г., „защото те са най-ценният ни партньор при организирането на избори в чужбина“. Стоев отправи призива си по време на откриването на XVI Световна среща на българските медии по света, организирана от БТА. Във форума – на място и чрез онлайн връзка, участват представители на 27 български медии от 17 държави.

„Като дипломат съм имал контакти с много българи в чужбина и съм се убедил, че вие – нашите сънародници зад граница, сте най-влиятелните посланици на страната ни. Вашата активност и инициативност като граждани и журналисти дават възможност името на България да се чува и да се знае с добро по цял свят“, каза външният министър.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

На първо четене депутатите одобриха Съвет за българите в чужбина

Да се създаде постоянно действащ Съвет за координация на политиките за българите зад граница, решиха депутатите на първо четене с промени в Закона за българите, живеещи извън България. "Съветът ще спомага за разрешаването на въпроси от..

публикувано на 20.03.24 в 13:09
Снимка: Фейсбук/Българско училище „Кирил и Методий” в Париж

Ученици от Първа българска гимназия в Париж на посещение в Европарламента

Ученици от Първа българска гимназия в Париж ще посетят Европейския парламент в Брюксел на 20 март. Това съобщи БТА, позовавайки се на Камелия Конакчиева-Трибулен, ръководител на гимназията във френската столица. Петнадесет гимназисти с петима..

публикувано на 20.03.24 в 06:35
Посланик Георги Панайотов и Карол Куилън в Къщата музей на президента Удроу Уилсън

Българският посланик в САЩ влезе в Консултативния съвет на музея на Удроу Уилсън

Посланикът на България в САЩ Георги Панайотов е назначен за член на Консултативния съвет на Къщата музей на президента Удроу Уилсън, съобщи дипломатическото представителство във Вашингтон, предава БТА.Назначението е одобрено от Карол Куилън, президент..

публикувано на 19.03.24 в 13:14