Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Коронавирусът отне от този свят и художника Михалис Гарудис

Михалис Гарудис в галерия Арте - 5 октомври 2021
Снимка: Ани Петрова

Починал е художникът Михалис Гарудис. На 5 октомври той бе в София по повод негова юбилейна изложба. Гергана Борисова от галерия „Арте“ съобщи, че след като се е прибрал в Гърция е приет в болница с Covid-19. Художникът е бил много щастлив, че е осъществил дълго готвената изложба, която на няколко пъти е била отлагана заради пандемията, допълва Борисова.  

Михалис Гарудис е роден на 20 януари 1940 г. в с. Булгаркьой в Гърция. Чрез Международния червен кръст е евакуиран в България заради Гръцката гражданска война. Гарудис завършва в София Висшето художествено училище. В България преминава голяма част от творческата му кариера. От 1986 г. Гарудис е живял и работил в Солун. Негови картини са притежание на световни музеи, галерии и колекционери. 


Още от категорията

Любителите на офроуда от три съседни държави се събират в Босилеград

Традиционният "Офроуд Босилеград", който събира всяка година голям брой любители на офроуд спорта от Сърбия, България и Северна Македония, ще се проведе на 25 юни. В съботния ден според организаторите множество фенове на екстремния спорт ще..

публикувано на 20.06.22 в 11:07
Мариана Тошева

Украинските бежанци в България са 10 пъти повече от тези от Близкия Изток

Украинските бежанци в България са 81 486 души. 45 000 от тях са деца. Всички вече са поискали временна закрила. След регистрацията им с личния си номер на чужденец всеки бежанец може да използва своите права, каза председателят на Агенцията за..

публикувано на 20.06.22 в 11:01

Георги Бърдаров: Трябва да променим философията на образователната ни система

Демографската криза в България отдавна предизвиква дискусии в обществото. И въпреки че всяка власт идва с обещания за преодоляване на обезпокоителната тенденция, досега резултатите будят по-скоро тревога и усещане за безсилие. Георги Бърдаров, писател..

публикувано на 20.06.22 в 10:29