Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Граждани на ЕС ще влизат в Дания свободно със сертификати за Covid-19

Граждани на ЕС ще влизат в Дания свободно със сертификати за Covid-19
Снимка: Reuters

Дания преустановява категоризацията по цветове заради Covid-19 за държави от ЕС и Шенгенското пространство, като гражданите на тези държави, включително и българските, ще могат да влизат свободно в страната при предоставяне на сертификати за ваксинация, за преболедуване или за отрицателен тест за коронавирус.

По информация на посолството ни в Копенхаген новите правила влизат в сила от идния понеделник, 25 октомври 2021 г.

За всички граждани от ЕС и Шенгенското пространство, които не притежават съответния сертификат, се изисква да направят PCR тест не по-късно от 24 часа след пристигането си в Дания.

Още от категорията

Актуално: Пътуване извън България в условия на Covid-19

Изключително динамична е ситуацията с разпространението на Covid-19 и варианта „Омикрон“, поради което МВнР препоръчва на българските граждани да се въздържат от пътуване. И все пак, ако ви се налага да пътувате зад граници, следва да имате..

публикувано на 15.01.22 в 02:00

Германия въвежда нови изисквания за пристигащите от България

Считано от 16 януари 2022 г., Германия въвежда нови изисквания за пристигащите от България, след като страната ни бе класифицирана като високорисков регион заради Covid-19, съобщи Министерството на външните работи. По информация на посолството ни в..

публикувано на 14.01.22 в 19:42

Децата от 12 до 18 години от „червена зона“ ще влизат в България само с PCR тест

От 19 януари, сряда, децата от 12 до 18 години, които пристигат от държава в „червената зона“, ще се допускат на територията на България при представяне на отрицателен PCR тест, проведен до 72 часа преди влизане в страната. Това трябва да е удостоверено..

публикувано на 14.01.22 в 19:21
Подкасти от БНР