Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Марио Хосен, Александър Земцов и Лондонската филхармония с концерти в Испания

Марио Хосен
Снимка: архив

Българският цигулар Марио Хосен е солист в два концерта на Лондонската филхармония –  на 19 и 20 октомври, в Мадрид и Барселона. Диригент е Александър Земцов, познат и обичан от българската публика, с много изяви у нас като диригент и ръководител на майсторски класове.

Александър Земцов
Според испански източници, за пръв път в страната ще прозвучи авторската версия на Концерт № 1 от Николо Паганини – така, както е създаден от италианския виртуоз и композитор.

В програмата Александър Земцов е включил също увертюра от операта „Пепеляшка“ на Росини и Сюита от балета „Лебедово езеро“
.

Още от категорията

Василка Дамянова: ˮИ в радост, и в тревоги песента е спасение“

Именитата северняшка певица Василка Дамянова е посветила десетилетия на народната песен. Със своето изкуство тя е вълнувала публиката в Европа, Америка, Азия, Африка. Вдъхновение, любов, отдаденост   към традициите завладяват Василка Дамянова още..

публикувано на 18.04.22 в 14:32

Поли Генова и Любо Киров с първи съвместен дует

„Тръгни навреме“ е новата песен на творческия и житейски „дует“ – композитора Константин Цеков и поетесата Живка Шопова. Аранжиментът е на Борислав Бояджиев. „Дори да няма път, от вятър сила си вземи… Обърнат ли ти гръб, не съжалявай, а тръгни…..

публикувано на 12.04.22 в 13:12

„Уморих се от съня“, пее Пламен Бонев

Пламен Бонев , известен с артистичния псевдоним Plamen De La Bona , наскоро публикува своята нова песен „Събуди ме“. Певецът е автор на текста и музиката, идеята за сюжета на видеото също е негова. След години работа в чужбина и участие в..

публикувано на 07.04.22 в 09:45