Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марио Хосен, Александър Земцов и Лондонската филхармония с концерти в Испания

Марио Хосен
Снимка: архив

Българският цигулар Марио Хосен е солист в два концерта на Лондонската филхармония –  на 19 и 20 октомври, в Мадрид и Барселона. Диригент е Александър Земцов, познат и обичан от българската публика, с много изяви у нас като диригент и ръководител на майсторски класове.

Александър Земцов
Според испански източници, за пръв път в страната ще прозвучи авторската версия на Концерт № 1 от Николо Паганини – така, както е създаден от италианския виртуоз и композитор.

В програмата Александър Земцов е включил също увертюра от операта „Пепеляшка“ на Росини и Сюита от балета „Лебедово езеро“
.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Radio On"

В рубриката Песен на деня празнуваме Световния ден на радиото с песен на Мирослав Костадинов, когото всички познаваме като Миро – един от най-популярните и обичани български певци. Самият той споделя, че радиото има изключително важна роля в..

публикувано на 13.02.24 в 10:15

"Сто години"

В рубриката Песен на деня ще се върнем към началото на новото хилядолетие, което донесе нов подем в съвременната българска музика. Сред знаковите за онова време групи е D2 - с хитове, които звучат актуално и се пеят и днес. Един от тях е "Сто..

публикувано на 12.02.24 в 10:15

"Сън"

Биляна Ангелова е поет и композитор, което я поставя сред малкото съвременни автори, пишещи едновременно текст и музика на песни за някои от най-популярните и обичани наши изпълнители. Нейни са музиката и текстът на хитове като "Нависоко" –..

публикувано на 09.02.24 в 10:15