Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ниските нива на ваксинация налагат въвеждането на нови мерки

Заместник-министърът на здравеопазването Александър Златанов.
Снимка: БГНЕС

Заради ниските нива на ваксинацията в страната и увеличаването на заболеваемостта, хоспитализациите и смъртните случаи с Covid-19 се налага да се въведат нови мерки. Това заяви на експертна среща относно епидемиологичната ситуация в страната заместник-министърът на здравеопазването Александър Златанов.

Сред разгледаните две алтернативи – ограничаване и преустановяване на определени дейности или използване на зелени сертификати без ограничаване на социалния и икономически живот, включително за достъп до обекти с обществено предназначение, в това число в образователните институции.


След като бъдат разгледани всички предложения, министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров ще издаде заповед с конкретните противоепидемични мерки, съобщават от здравното ни министерство. Заповедта се очаква да излезе утре (19.10) или в сряда (20.10).


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Правителството определи авиопревозвачите за полети до Китай

Правителството назначи три български авиокомпании за превозвачи по международните въздушни линии между България и Китай. Авиокомпания "Компас Карго Еърлайнс" ще осъществява редовни товарни полети по линиите София-Шанхай-София, София-Джънджоу-София и..

публикувано на 27.03.24 в 16:41

Българите се тревожат за по-важни проблеми от политическата криза

Сред водещите проблеми на българите не са престъпността, имиграцията, жилищата, околната среда и климатичните промени, сочи представително проучване на Евробарометър от февруари 2024 г. За 2/3 от запитаните най-важните проблеми са „безработицата“ – 39% и..

публикувано на 27.03.24 в 15:23

Три български региона са с най-високата смъртност в ЕС

Трите региона в ЕС с най-висок стандартизиран коефициент на смъртност през 2021 г. са в България, съобщи статистическата агенция на общността Евростат. В район Югозападен смъртността е 390 души на 100 000 жители, в Северен централен регион е..

публикувано на 27.03.24 в 09:55