Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Компенсации за бизнеса от октомври заради скъпия ток

Снимка: БГНЕС

Бизнесът и синдикатите договориха със служебния премиер Стефан Янев финансови компенсации за 600 хиляди фирми заради високата цена на електроенергията. Компенсациите ще бъдат отразени в октомврийските сметки за ток в началото на ноември. Срещата се състоя на фона на протести на синдикални и работодателски организации, чиито представители влязоха в Министерския съвет, за да представят пакет от мерки.

Ценовият шок ще погълне 3 млрд. лв. и ще доведе икономиката до колапс”, предупреди Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал. Той каза още, че протестират тези, които не искат и не могат да плащат двойни и тройни сметки. По думите на бизнесмена, се задава енергийната ламя, която прибира резултатите от техния труд.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът поздрави юристите за Деня на Конституцията 16 април

На днешната дата с благодарност си спомняме за далновидността, политическата мъдрост и чувството за отговорност на участниците в Учредителното събрание, които преди 145 години в Търново приеха Търновската конституция и положиха основите на..

публикувано на 16.04.24 в 10:08

Български аромати и козметика се представят в Париж

Български аромати и козметика ще участват в започващото днес изложение IN-COSMETICS GLOBAL 2024 в световната столица на парфюмерийната индустрия - Париж, съобщиха от Българската национална асоциация "Етерични масла, парфюмерия и козметика"...

публикувано на 16.04.24 в 06:10

Летните температури се запазват и във вторник

Във вторник, 16 април, минималните температури в страната ще са между 13 и 18°, в София 13°. През деня ще е слънчево. След пладне от запад облачността ще се увеличава и до вечерта в Западна България ще завали. Максималните температури ще са между 27..

публикувано на 15.04.24 в 20:10