Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Биг бендът на БНР с първи концерт за новия сезон

Радиосъставът отбелязва юбилея на Георги Корназов

Снимка: БНР - архив

Биг бендът на Българското национално радио открива своя сезон днес, 21 октомври, в Първо студио на нашата медия. Диригентът Антони Дончев, който е начело на оркестъра повече от 10 години, споделя, че музикантите са подготвили интересни програми, които ще представят пред своите почитатели през следващите месеци.


Първият концерт е посветен на 50-годишнината на Георги Корназов – тромбонист, композитор и аранжор, който живее във Франция. Ще прозвучи неговата сюита „Отражения“. Георги е издал няколко албума, сред които „Сила“„Съзнание“  – проектът бе превърнат в сюита, изпълнена с Биг бенда на БНР и др. Българската публика познава и проекта му „Светлосенки“, представен през 2018 г., заедно с наши елитни джаз музиканти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Приказка" на P.I.F. с нова версия

Нова и силно емоционална версия на легендарната си песен „Приказка“ ще представят музикантите от група P.I.F. Емблематични имена от българската поп-сцена са сред изпълнителите, които участват в новия запис. Така, вместо с гласа на отишлия си без време..

публикувано на 24.04.24 в 10:15

"Аз и ти" - Дует Мания

Дует Мания е тук с нова песен, този път в сътрудничество с Диян Савов - DJ Dian Solo. Даниела Петкова и Юлия Димитрова са две сестри, израснали в семейство на музиканти. От малки се насочват по пътя на музиката, като Даниела свири и на саксофон. От..

публикувано на 21.04.24 в 10:15

Песента свързва младата Виктория Асенова с автори на хитове в Италия

Когато човек открие таланта в себе си, нищо не е в състояние да го спре да се развива и да върви по пътя на мечтите. Дарба да пее и да се изявява на сцената притежава младата изпълнителка Виктория Асенова. Тя е започнала да се занимава с музика още в..

публикувано на 20.04.24 в 07:05