Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Варна привлича любители на планинското колоездене с 14 маршрута

Снимка: visit.varna.bg

Любителите на планинското колоездене вече могат да прибавят към любимите си маршрути още 14 нови трасета, които са достъпни в туристическия сайт на Община Варна. Те са с различна дължина и ниво на трудност, включващи изкачвания и спускания. Някои са по-къси и подходящи за начинаещи колоездачи, а други са дълги и изискват физическа подготовка и опит в карането по пресечен терен. Маршрутите, които могат да се използват почти целогодишно, предлагат и панорамни гледки към морето.

Начална точка за част от тях е град Варна, а други тръгват от природен парк „Златни пясъци“ и могат да бъдат съчетани с посещение на Аладжа манастир.

Редактор: Дарина Григорова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Засилен интерес към Черноморието за Великденските празници

Хотелиерите по морето вече се подготвят за новия туристически сезон. Засилен е интересът на български и чуждестранни туристи, главно от Румъния, към нашето Черноморие за Великден, който тази година ще отбележим на 5 май, съобщи БНТ. Тази година първите..

публикувано на 24.03.24 в 12:10

Рафтинг сезонът по река Струма край Кресненското дефиле вече започна

Любителите на рафтинга в България вече правят първите си спускания по река Струма край Кресненското дефиле. Месеците март, април и май са подходящи за групите, които търсят повече адреналин, тъй като реката е по-пълноводна и преживяването е..

публикувано на 20.03.24 в 07:30

Димитър, който създава красота, както го прави природата – във фермата за пауни в с. Сусам

Димитър Димитров отглежда кози, овошки, калифорнийски червеи, доскоро се е занимавал и с коне. Ала голямата му любов са пауните. В хасковското село Сусам той се грижи за 300 големи и 200 малки пъстроцветни пернати от 26 разновидности, става ясно от..

публикувано на 19.03.24 в 09:10