Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обещават безплатни тестове за работещите в закрити помещения

Стойчо Кацаров
Снимка: БГНЕС

За втора поредна вечер в София се провежда протест срещу "зелените сертификати". Този път столичани се събират пред сградата на Президентството, предаде репортерката на БНР Евелина Стоянова.

Валидността на сертификата за преболедували от Covid-19 се удължава от 6 на 12 месеца в рамките на страната, съобщи на брифинг служебният здравен министър Стойчо Кацаров.

Документът за ваксина след поставена първа доза също ще важи като сертификат за 1 месец, докато се чака втора доза. До 25 октомври при проверки на здравните власти за нарушения при прилагането на новите противоепидемични мерки ще се издават само предписания, без глоби. Това е гратисен период, за да се тества системата, добави зам.-министърът Димитър Петров.

За служителите в обектите, които работят на закрито и влизат в изискването за зелен сертификат, ще се осигурят безплатни антигенни тестове, обеща Стойчо Кацаров. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Приключи срокът за регистрация на партиите за изборите

Общо 23 партии и 11 коалиции са подали в Централната избирателна комисия заявления за регистрация за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и/или за народни представители. Това предаде БТА, позовавайки се на..

публикувано на 24.04.24 в 18:28

Съвет ще координира политиките за българите в чужбина

Създава се Съвет за координация на политиките за българите зад граница. Това ще е постоянно действащ консултативен орган към Министерския съвет, реши на второ четене парламентът с промени в Закона за българите, живеещи извън България. Законопроектът..

публикувано на 24.04.24 в 13:10

В Европарламента се боят от руска намеса в българските избори на 9 юни

Евродепутати се опасяват от руска намеса в предстоящите избори на 9 юни. Това е записано в проекторезолюция на Европейската народна партия за руската намеса в предстоящите евроизбори и влиянието им върху ЕС. Резолюцията ще се гласувана в пленарна..

публикувано на 24.04.24 в 11:41