Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

„Близкият“ – нов дует на Тони Димитрова и Стефан Илчев

Снимка: стоп кадър

„Близкият“, в изпълнение на дуета Тони Димитрова – Стефан Илчев, е сред новите предложения в Топ 20 на БНР – националната седмична класация за нова българска поп и рок музика. Песента вече е на пета позиция, което, без преувеличение, е истински успех. „Какво е щастие? – се пита този луднал свят ….“. Според Асен Йорданов, автор на текста, отговорът е: „любим човек и поглед верен…“ А също: „… прегръдка нежна, топъл глас. Сънувана целувка лека и думите: До теб съм аз!“

Музиката и аранжиментът са на Светослав Лобошки. Към песента е заснет и красив клип, в който се виждат прекрасни кътчета от Бургас и морския бряг.


Още от категорията

Лисицата и Кучето в плен на Горския

„Хитрата лисичка” от Яначек на сцената на Софийската опера

За първи път на българска сцена се играе операта за възрастни и деца „Хитрата лисичка”. Тя е вдъхновена от фейлетони и комикси, публикувани в чешкия вестник „Народни новини” в началото на миналия век. Историята разказва за една лисица, уловена и отгледана..

публикувано на 25.02.10 в 13:50

Популярни творби за китара в изпълнение на Росен Балкански

Andantino alla Romanza из Концерт в ре мажор опус 99 от Марио Кастелнуово-Тедеско, документален запис от концерт, състоял се през октомври 2009 година, Прелюд от Росен Балкански, Три ронда от Мауро Джулиани – Grazioso, Andantino и La Chasse /Ловът/ – с..

публикувано на 25.02.10 в 10:56

Световна премиера на „6.30 минути постоянно видеонаблюдение” от Михаил Големинов

Световната премиера на „6.30 минути постоянно видеонаблюдение” за виолончело и пианист от Михаил Големинов ще се състои тази вечер в Камерна зала „България” в София. За първи път у нас ще звучи творбата на Родерик де Ман „Невидими струни” за виолончело,..

публикувано на 25.02.10 в 09:09