Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

„Близкият“ – нов дует на Тони Димитрова и Стефан Илчев

Снимка: стоп кадър

„Близкият“, в изпълнение на дуета Тони Димитрова – Стефан Илчев, е сред новите предложения в Топ 20 на БНР – националната седмична класация за нова българска поп и рок музика. Песента вече е на пета позиция, което, без преувеличение, е истински успех. „Какво е щастие? – се пита този луднал свят ….“. Според Асен Йорданов, автор на текста, отговорът е: „любим човек и поглед верен…“ А също: „… прегръдка нежна, топъл глас. Сънувана целувка лека и думите: До теб съм аз!“

Музиката и аранжиментът са на Светослав Лобошки. Към песента е заснет и красив клип, в който се виждат прекрасни кътчета от Бургас и морския бряг.


Още от категорията

Теодосий Спасов: Музиката е синтез от чувства

Теодосий Спасов и общо 64 музиканти от 15 европейски страни ще участват в единствения фестивал по вода в Европа. Те ще свирят на кораб, който ще плава по Дунав от 20 март до 1 април. В единствения фестивал по вода в Европа "Срещу течението" 64..

публикувано на 08.02.10 в 09:53

Да си спомним за сладкогласния Костадин Гугов

Наричат го „най-яркият представител на македонската народна песен”. В репертоара му са емблематични песни като „Море сокол пие вода на Вардарот”, „Биляна платно белеше” „Снощи си минах, поминах”, ”Неделя дойде”… и стотици други, които народът ни обича и..

публикувано на 05.02.10 в 13:05
Момент от Деветия Национален събор за народно творчество

„От извора” – записи от националните събори на народното творчество в Копривщица

Десетилетия наред старинният възрожденски град Копривщица е домакин на Националния събор за народно творчество. Началото на това грандиозно фолклорно събитие е през 1965 година. На всеки пет години оттогава, поляните на местността Войводенец се превръщат в..

публикувано на 03.02.10 в 14:26