Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

„Близкият“ – нов дует на Тони Димитрова и Стефан Илчев

Снимка: стоп кадър

„Близкият“, в изпълнение на дуета Тони Димитрова – Стефан Илчев, е сред новите предложения в Топ 20 на БНР – националната седмична класация за нова българска поп и рок музика. Песента вече е на пета позиция, което, без преувеличение, е истински успех. „Какво е щастие? – се пита този луднал свят ….“. Според Асен Йорданов, автор на текста, отговорът е: „любим човек и поглед верен…“ А също: „… прегръдка нежна, топъл глас. Сънувана целувка лека и думите: До теб съм аз!“

Музиката и аранжиментът са на Светослав Лобошки. Към песента е заснет и красив клип, в който се виждат прекрасни кътчета от Бургас и морския бряг.


Още от категорията

Народни певци и свирачи

Днес ще обърнем внимание на изпълнителите, които са рожденици през януари. Сред тях е и звездната родопчанка Валя Балканска, чийто глас лети в космоса на американската совалка „Вояджър”. „Гордея се, че българска песен покори земята и небето и доказахме на..

публикувано на 18.01.10 в 11:28

Конкурсът "Млади фолклорни таланти" стана на 10 години

С галаконцерт в Първо студио на БНР, посветен на 75-годишнината на радиото, конкурсът "Млади фолклорни таланти" отбеляза и своята 10-годишнина. Участниците представиха безценни бисери на българската народна музика и едни от най-обичаните песни под..

публикувано на 17.01.10 в 16:48

Музикални продуценти настояват чрез законодателна инициатива да се нормализира икономическата среда в интернет

Българската асоциация на музикалните продуценти очаква от Министерството на културата законодателна инициатива за нормализиране на икономическата среда в интернет и въвеждането на правила за използването на съдържание с авторско право. Това се посочва в..

публикувано на 16.01.10 в 08:16