Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

„Близкият“ – нов дует на Тони Димитрова и Стефан Илчев

Снимка: стоп кадър

„Близкият“, в изпълнение на дуета Тони Димитрова – Стефан Илчев, е сред новите предложения в Топ 20 на БНР – националната седмична класация за нова българска поп и рок музика. Песента вече е на пета позиция, което, без преувеличение, е истински успех. „Какво е щастие? – се пита този луднал свят ….“. Според Асен Йорданов, автор на текста, отговорът е: „любим човек и поглед верен…“ А също: „… прегръдка нежна, топъл глас. Сънувана целувка лека и думите: До теб съм аз!“

Музиката и аранжиментът са на Светослав Лобошки. Към песента е заснет и красив клип, в който се виждат прекрасни кътчета от Бургас и морския бряг.


Още от категорията

Международен фолклорен фестивал в София - „Между Коледа и Нова година”

„Нестия” означава „огън” на езика на древните траки. Оттам идва и наименованието на обичая нестинарство, част от който са танците върху огън. Близо десет години Българският фолклорен център „Нестия” с много ентусиазъм и активна работа поддържа символичния..

публикувано на 30.12.09 в 10:01

Почина Исаак Шварц, автор на музиката към "Бялото слънце на пустинята"

В Санкт Петербург на 87-годишна възраст почина руският композитор Исаак Шварц. Той е починал в съня си, заяви пред радио "Ехото на Москва" народната артистка на Русия Елена Камбурова. Композиторът е починал в селището Сиверский, Ленинградска..

публикувано на 28.12.09 в 08:27

Фолк-събитията на 2009

Забележителни годишнини, вълнуващи концерти, многолюдни празници – както всяка година българският календар беше изпъстрен с безброй фолклорни събития. Предлагаме поглед към някои от най-интересните сред тях. През януари се навършиха 95 години от..

публикувано на 23.12.09 в 13:33