Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ваксинираните ще влизат в Англия само с антигенен тест за Covid-19

Снимка: bulgarianembassy-london.org

От 24 октомври 2021 г., пристигащите в Англия, които са напълно ваксинирани, ще могат да си правят антигенен вместо PCR тест. Според българското посолство в Лондон напълно ваксинираните поне преди 14 дни, които пристигат в Англия от страни, които не са в "червения списък", сред които и България, могат да си направят антигенен тест на или преди втория ден от пристигането си. Тестовете могат да бъдат закупени от частни доставчици. 

Напълно ваксинираните граждани ще имат възможността също така да резервират антигенен тест, който да направят при пристигането си в центрове за тестване, разположени на някои от летищата. Списъкът с одобрени частни доставчици на тестове е публикуван на британския правителствен сайт www.gov.uk.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стигматизирани ли са децата аутисти в България?

По света заболяванията от аутистичния спектър растат в геометрична прогресия. България не прави изключение в това отношение. И ако преди повече от десетилетие едно на 10 000 деца по света е било диагностицирано с аутизъм, то в наши дни средно 1 от 70..

публикувано на 17.04.24 в 11:05

Българите не са сред ентусиастите за евровота и очакват ЕС да защитава мира

Уморени от продължаващата трета година политическа криза с безкрайно повторение на парламентарни избори, българите не са ентусиазирани от евроизборите. Готовността им да участват в тях е по-ниска спрямо 2019 г. Това нарежда страната до Естония като..

публикувано на 17.04.24 в 08:52
Рори Милър

Американецът Рори Милър представя в САЩ и Канада рецепти от българските села

В Чикаго тази вечер от 18.30 ч. в Културен Център Магура (415 W Golf Rd # 7, Arlington Heights) ще бъде представена книгата "На око" на живеещия в България американец кулинар Рори Милър. Тя съдържа рецепти на храни от българските села. Книгата..

публикувано на 17.04.24 в 06:15