Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва изплащането на първите осигурени с втора пенсия

Снимка: архив-БНР

През септември са сключени първите над 250 договора за изплащане на втори пенсии от частните пенсионни дружества на жени навършили пенсионна възраст.

Първи право на втора пенсия имат жените, родени в началото на 1960 г. Всяка десета от тях е имала в партидата си достатъчно средства за пожизнено плащане на втората пенсия. Останалите ще получат парите си разсрочено или еднократно.

Средно сумите по индивидуалните сметки са между 17 000 и 22 000 лева и позволяват да се получават пенсии от 300 лв. на месец в рамките на 5-6 години. Първите втори пенсии за мъже ще бъдат изплатени през 2024 г.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Съвет ще координира политиките за българите в чужбина

Създава се Съвет за координация на политиките за българите зад граница. Това ще е постоянно действащ консултативен орган към Министерския съвет, реши на второ четене парламентът с промени в Закона за българите, живеещи извън България. Законопроектът..

публикувано на 24.04.24 в 13:10

В Европарламента се боят от руска намеса в българските избори на 9 юни

Евродепутати се опасяват от руска намеса в предстоящите избори на 9 юни. Това е записано в проекторезолюция на Европейската народна партия за руската намеса в предстоящите евроизбори и влиянието им върху ЕС. Резолюцията ще се гласувана в пленарна..

публикувано на 24.04.24 в 11:41
Снимка: Посолство на България в Турция

"Голата истина за група Жигули" в Одрин на Дните на европейското кино

В рамките на Дните на европейското кино 2024 г. на 10 май 2024 г. от 18.00 часа в кино Cinegold в Margi AVM в Одрин ще бъде прожектиран филмът "Голата истина за група Жигули" с режисьор Виктор Божинов. Това съобщават от Генералното ни..

публикувано на 24.04.24 в 08:05