Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Готви се тестване на учениците и учителите за Covid два пъти седмично

Снимка: БГНЕС

Държавата ще отпусне 6,5 млн. евро за закупуването на щадящи тестове за деца. Желанието ни е да осигурим поне за месец напред тестове за всички деца в страната от 1-ви до 4-ти клас. Това обяви служебният здравен министър Стойчо Кацаров на пресконференция.
Още следващата седмица искаме да върнем децата до 4 клас в училище. „Ако видим, че е създадена организация и този механизъм работи добре, продължаваме и с учениците от горните класове. Един на всеки 100 човека в момента е носител на вируса“ - каза Кацаров.
За да успеем, имаме нужда от подкрепа на родителите, които да разрешат тестване на децата, посочи просветният министър Николай Денков. Той уточни, че се предвижда тестването да се прави два пъти седмично за учениците и за учителите.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Лошо време за катерене на планински върхове

Условията за туризъм са добри само в по-ниските части на планините, съобщиха от Планинската спасителна служба. По високите места условията остават зимни и се очаква времето да се влоши. Там има мъгла, ветровито е и температурите варират между минус 4 и..

публикувано на 21.04.24 в 10:11

"Капачки за бъдеще" с пролетна акция за закупуване на апаратура за детски и неонатологични отделения

Инициативата за събиране на пластмасови капачки, известна като "Капачки за бъдеще" продължава да генерира положителна енергия. Вече няколко години тя показва как един отпадъчен продукт, като пластмасовите капачки от бутилки може да се превърне в..

публикувано на 21.04.24 в 08:25
Българският патриарх Неофит

Заупокойна света литургия по повод 40 дни от смъртта на патриарх Неофит

Днес се навършват 40 дни от смъртта на българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, съобщиха от Българската патриаршия. По този повод от 9,00 ч. в столичния митрополитски катедрален храм “Света великомъченица Неделя” ще бъде отслужена..

публикувано на 21.04.24 в 06:00