Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

До 10 лева ще плащат гражданите за антигенни тестове за сметка на държавата

Снимка: архив

Със 162 лечебни заведения с лаборатории и самостоятелни лаборатории на територията на страната е сключен договор за предоставяне и извършване на бързи антигенни тестове, съобщават от Министерството на здравеопазването.
Тези болници и лаборатории ще работят с безплатно предоставени тестове. Гражданите ще заплащат само за пробовземането и административната работа, свързана с отчитането на резултатите. Максималната цена за сертификат за изследване е до 10 лв. 
Напомняме, че резултатът от този тип изследване е валиден само два дни.
Списъка на лечебните заведения и лабораториите вижте ТУК

Още от категорията

Слънчево време над цялата страна

В петък  минималните температури ще са между 9° и 14°, в София около 9°. През деня ще е слънчево. Максималните температури ще са от 27° до 32°, в столицата около 28°.  Над Черноморието  ще е слънчево. Максималните температури на въздуха ще са от 20° до..

публикувано на 12.05.22 в 18:05
Мариана Тошева

България лидира в ЕС по брой украинци, регистрирани с временна закрила

Мярката за настаняване в хотелите, обявена до 31 май, няма да бъде продължена. Това стана ясно на брифинг на Оперативната координационна група към правителството. Около 6 милиона души са напуснали Украйна заради войната. Пристигналите в България..

обновено на 12.05.22 в 16:15

Зачестяват обезпокояващи бомбени заплахи срещу самолети

Безпокойство изрази министърът на отбраната Драгомир Заков, заради фалшиви сигнали за бомби в пътнически самолети.  „Това, което ни притеснява е, че подобни случаи стават редовни. Трябва да разберем, заедно с нашите съюзници, откъде и защо се появяват...

публикувано на 12.05.22 в 13:29