Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Ти летиш! Небето прегърни…“ – Дичо и новата му песен

Снимка: facebook/dicho.hristov

„Сякаш вятърът рисува в твоите очи.

Една надежда ще преплува малките сълзи…

Ти летиш! Небето прегърни…“

Дичо, известен от групите D2, VO.X.X., както и със соловата си кариера през последните години, ни връща към прекрасните летни дни. Прави го с „Летиш“ – неговата нова песен, посветена на най-обикновени човешки ценности – семейството, времето, което отделяме за любимите си хора. И, разбира се – красивото българско лято, което, от една страна означава спокойни мигове на плажа, а от друга – концертни сцени на открито и емоционални срещи с публиката, така насъщни за всеки артист и толкова редки през последните две години. Автор на текста е Кристиян Гьошев, а музиката и аранжиментът са написани в съавторство от Петър Рангелов и Дичо Христов. Видеото към „Летиш“ е заснето в района на Созопол, както и на къмпинг „Градина“, където Дичо и семейството му живеят през лятото. Ще го видите, излегнал се на хамак, с любимата китара в ръка, както и заобиколен от съпругата си и двете им малки дъщери.

Песента е едно от новите предложения в седмичната класация за българска поп и рок музика ТОП 20 на БНР.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски

"От тук до вечността" с Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски

"От тук до вечността" ще ни преведат певицата Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски – пианист, композитор и аранжор. Това ще се случи с помощта на Биг Бенда на БНР с диригент Антони Дончев в концерт на 21 март, от 19 ч. в Първо студио на..

публикувано на 20.03.24 в 11:05
Снимка: Генерално консулство на България в Ню Йорк

Фани Менделсон и Клара Шуман на "Българските концертни вечери в Ню Йорк"

Концерт от инициативата "Български концертни вечери в Ню Йорк" ще се състои тази вечер от 18.30 ч. в Генералното консулство на страната ни в Ню Йорк. В рамките на събитието ще се изявят Стани Димитрова - цигулка, Чие-фан Иу - виола, Адриан Дауров..

публикувано на 19.03.24 в 15:06

Соня Йончева – българският оперен глас от световните сцени

Често пъти, когато говорим за България се прокрадва разделителната линия между "преди" и "сега"- в политически, обществен и исторически план. Но нещо, в което страната ни безспорно присъства без разделение и периоди е световната история на оперното..

публикувано на 18.03.24 в 10:05