Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милен Митев е новият генерален директор на БНР

Милен Митев
Снимка: Ани Петрова

С 4 гласа "за" Съветът за електронни медии (СЕМ) избра Милен Митев да оглави националното радио. Митев, който временно управляваше БНР след оставката на Андон Балтаков, беше предпочетен пред другите двама кандидати Митко Димитров и Иво Тодоров.

Гласувалите „за“ членове на съвета обясниха, че са били пред дилемата дали да предпочетат Митев или Тодоров. Те обосноваха своя избор със задълбочената концепция на Митев, както и с административната и юридическата му подготовка.

 „В концепцията на г-н Митев поставените цели и предложените решения са изпълними, реалистични и са за промяна на модела на финансиране на обществените медии“, коментира председателят на СЕМ Бетина Жотева.

При представянето на концепцията си Милен Митев определи като основна своя задача пренасянето на традиционните предимства и ценности на радиото в дигиталния свят.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Съвет ще координира политиките за българите в чужбина

Създава се Съвет за координация на политиките за българите зад граница. Това ще е постоянно действащ консултативен орган към Министерския съвет, реши на второ четене парламентът с промени в Закона за българите, живеещи извън България. Законопроектът..

публикувано на 24.04.24 в 13:10

В Европарламента се боят от руска намеса в българските избори на 9 юни

Евродепутати се опасяват от руска намеса в предстоящите избори на 9 юни. Това е записано в проекторезолюция на Европейската народна партия за руската намеса в предстоящите евроизбори и влиянието им върху ЕС. Резолюцията ще се гласувана в пленарна..

публикувано на 24.04.24 в 11:41
Снимка: Посолство на България в Турция

"Голата истина за група Жигули" в Одрин на Дните на европейското кино

В рамките на Дните на европейското кино 2024 г. на 10 май 2024 г. от 18.00 часа в кино Cinegold в Margi AVM в Одрин ще бъде прожектиран филмът "Голата истина за група Жигули" с режисьор Виктор Божинов. Това съобщават от Генералното ни..

публикувано на 24.04.24 в 08:05