Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милен Митев е новият генерален директор на БНР

Милен Митев
Снимка: Ани Петрова

С 4 гласа "за" Съветът за електронни медии (СЕМ) избра Милен Митев да оглави националното радио. Митев, който временно управляваше БНР след оставката на Андон Балтаков, беше предпочетен пред другите двама кандидати Митко Димитров и Иво Тодоров.

Гласувалите „за“ членове на съвета обясниха, че са били пред дилемата дали да предпочетат Митев или Тодоров. Те обосноваха своя избор със задълбочената концепция на Митев, както и с административната и юридическата му подготовка.

 „В концепцията на г-н Митев поставените цели и предложените решения са изпълними, реалистични и са за промяна на модела на финансиране на обществените медии“, коментира председателят на СЕМ Бетина Жотева.

При представянето на концепцията си Милен Митев определи като основна своя задача пренасянето на традиционните предимства и ценности на радиото в дигиталния свят.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Спиране на валежите и пролетно слънце в сряда

В сряда , 24 април, минималните температури в страната ще са между 7 и 12°, в София 9°. През деня ще е предимно слънчево. След обяд над планините ще се заоблачи и на места ще превали.  Максималните температури ще са от 19 до 24°, в столицата 20°...

публикувано на 23.04.24 в 19:35

България днес - 23 април 2024 г.

В „България днес“ говорим предпразнично за цените у нас. Колко е поскъпнал живота в страната ни, защо 65% от работещите у нас не получават минималната сума от 1454 лева за издръжка на един човек според последните проучвания и колко ще ни струва..

публикувано на 23.04.24 в 19:00
Снимка: Генерално Консулство Ню Йорк

България, Турция и Сърбия представиха традициите си в Ню Йорк

На събитие, организирано от Генералните консулства на България, Турция и Сърбия в Ню Йорк, бяха представени културите, традициите и възможностите за туризъм в трите балкански държави. Празненството бе домакинствано от генералното консулство на..

публикувано на 23.04.24 в 16:17