Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вече е достъпна информацията за избирателните секции зад граница

Снимка: БНР

Българските граждани, които ще гласуват в чужбина за президент, вицепрезидент и за Народно събрание на 14 ноември 2021 г., вече  могат да се информират за адресите на избирателните секции от официалния интернет сайт на Министерството на външните работи и интернет-страниците на дипломатическите и консулските ни представителства.

Заповедите за образуване задграничните секции са публикувани тук.

Списъците на заявилите желание да гласуват могат да бъдат видени тук.

Според решенията на ЦИК за изборите на 14 ноември ще бъдат образувани 753 избирателни секции в 68 държави. Някои от секциите към момента са под условие, тъй като се чака съгласие на съответната приемаща страна.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Украйна домакинстват конференция, посветена на сигурността в Черно море

България и Украйна ще бъдат съвместен домакин на Втората конференция, посветена на сигурността в Черно море, в рамките на Международната Кримска платформа. Форумът е организиран от българските и от украинските министерства на външните работи и на..

публикувано на 15.04.24 в 06:00

Започва регистрацията на партии и коалиции за участие в изборите на 9 юни

От днес Централната избирателна комисия започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции, които желаят да участват в изборите на 9 юни за европейски и български парламент. Крайният срок за подаването на заявления е 24 април. В..

публикувано на 15.04.24 в 07:00
Румен Радев

Румен Радев осъди ескалацията на напрежението в Близкия изток

Президентът Румен Радев следи със загриженост развитието на конфликта в Близкия изток и осъжда ескалацията на напрежението, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Според него всички страни трябва да се въздържат от по-нататъшна употреба на..

публикувано на 14.04.24 в 14:14