Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Премиерът Стефан Янев участва в Световната среща за климата

Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Стефан Янев ще участва в Световната среща на лидерите, в рамките на 26-ата конференция на ООН по изменение на климата, съобщи правителственият пресцентър. Глобалният форум ще се проведе на 1 и 2 ноември в гр. Глазгоу, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия. Българският министър-председател ще направи изказване във втория ден на лидерската среща, където ще открои усилията на България за осъществяването на плавен, справедлив и съвместим с икономиката ни зелен преход, в условията на световна здравна и икономическа криза. На фона на непрекъснато повишаващите се цени на енергията, страната ни изпълнява стриктно Парижкото споразумение и работи за изпълнението на европейските колективни цели за намаление на емисиите на парникови газове и постигането на климатична неутралност.


Още от категорията

Премиерът отрече да предстои подписване на споразумение със Скопие

Премерът Кирил Петков отхвърли твърденията, че по време на предстоящото посещение на българска делегация в Северна Македония на 22 май ще бъде подписано конкретно споразумение със Скопие. По време на блиц парламентарния контрол Петков увери, че..

публикувано на 13.05.22 в 13:31

Москва санкционира българска компания, търгуваща с руски газ

Русия наложи санкции срещу 31 компании, свързани с търговията, преноса и съхранението на руски природен газ в ЕС, Великобритания, САЩ и Швейцария. Сред тях е и българската "ВИЕЕ България ЕООД" , която е собственик на голям пакет от договори за доставка..

публикувано на 12.05.22 в 08:45

България очаква от САЩ газ на цени под тези на "Газпром"

Във Вашингтон премиерът Кирил Петков се е срещнал с вицепрезидента на САЩ Камала Харис. "Потвърдихме стратегическото партньорство между България и САЩ и ангажимента ни за диверсификация на енергийните доставки. Ще работим за задълбочаване на..

публикувано на 11.05.22 в 09:08