Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Премиерът Стефан Янев участва в Световната среща за климата

Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Стефан Янев ще участва в Световната среща на лидерите, в рамките на 26-ата конференция на ООН по изменение на климата, съобщи правителственият пресцентър. Глобалният форум ще се проведе на 1 и 2 ноември в гр. Глазгоу, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия. Българският министър-председател ще направи изказване във втория ден на лидерската среща, където ще открои усилията на България за осъществяването на плавен, справедлив и съвместим с икономиката ни зелен преход, в условията на световна здравна и икономическа криза. На фона на непрекъснато повишаващите се цени на енергията, страната ни изпълнява стриктно Парижкото споразумение и работи за изпълнението на европейските колективни цели за намаление на емисиите на парникови газове и постигането на климатична неутралност.


Още от категорията

Румен Радев и Милош Земан осъдиха руската агресия в Украйна

В Прага президентите на България и Чехия Румен Радев и Милош Земан осъдиха остро руската инвазия в Украйна. Българският държавен глава каза, че тази агресия изисква единен отговор в рамките на НАТО и ЕС, дълбока и решителна трансформация на Алианса, нова..

публикувано на 10.05.22 в 16:34
Премиерът Кирил Петков по време на срещите му в Световната банка във Вашингтон.

САЩ подкрепят борбата срещу корупцията в България

Премиерът Кирил Петков, който е на посещение в САЩ, е разговарял в централата на Световната банка във Вашингтон за предоставяне на техническа помощ за реформите в България, за инфраструктура, здравеопазване и проекти по линия на Плана за възстановяване и..

публикувано на 10.05.22 в 09:50
Украински войник си почива в полева болница край Попасна, Луганска област на Украйна, 9 май 2022 г.

ЕС ще поеме нови заеми, за да подкрепи Украйна

Президентът на САЩ Джо Байдън подписа приетия от Конгреса Закона за заем-наем в защита на демокрацията в Украйна. Това ще позволи на Белия дом без административно забавяне да финансира украинската военна отбрана срещу руската агресия. Законът повтаря акта..

публикувано на 10.05.22 в 09:35