Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България в снимки

В сезона на печената тиква и зелето


Едно от любимите ястия на българите през зимата е киселото зеле. Като всепризнат сладокусник, българинът предпочита сам да си го приготви, а месец ноември е най-подходящият за това. Ето защо и пазарите предлагат изобилие от този зеленчук.




Печената тиква е другият символ на есента. Ароматът й не оставя никого равнодушен, а в София деликатесът се предлага на много места.




Снимки: БГНЕС, Ани Петрова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

На фестивала на пясъчните скулптури в Бургас

За поредно лято в парк „Езеро" се провежда фестивалът на пясъчните скулптури. Тази година темата на събитието е герои от любими комикси и филми. Някои от произведенията са образите от поредицата за Хари Потър, „Красавицата и Звяра“ и герои от..

публикувано на 11.07.23 в 10:41

За първи път драконови лодки се състезаваха в езерото Панчарево край София

Китайската традиция оживя в рамките на първия двудневен Фестивал на драконовите лодки у нас, който е част множеството   събития в програмата „Лято с китайската култура в България“ (юни-август). Колоритната надпревара предизвика интереса..

публикувано на 26.06.23 в 11:44

Велико Търново от птичи поглед

Старопрестолният Велико Търново е един от най-красивите и предпочитани за културен туризъм български градове, всяка година посещаван от рекорден брой гости от страната и от цял свят. Предлагаме ви необичаен поглед към града – отвисоко, а за..

публикувано на 07.06.23 в 10:21