Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България ще участва с дует на „Детската Евровизия“ в Париж

На 13 ноември песента на България ще бъде представена официално

Снимка: личен архив

Конкурсът ще се проведе на 19 декември т.г. под наслов "Imagine" ("Представи си"). След петгодишно прекъсване, страната ни се завръща на престижния международен форум и ще бъде представена от Денислава Димитрова и Мартин Стоянов с песента VoiceofLove - "Гласът на любовта". Младите изпълнители работят заедно от 4 години към Студиото за поп-рок певци при Младежкия  център в Добрич. Имат много съвместни изяви, а отличното им представяне им носи успехи на национални и международни конкурси и фестивали.

12-годишната Денислава се занимава с пеене от 6-годишна, а другата й страст е модерният балет. Нейният партньор, 13 -годишният  Мартин, освен че пее на български, италиански, руски и английски език, свири на пиано и вече композира.

Това ще бъде шестото участие на България на „Детската Евровизия“, като през 2015 г. страната ни беше домакин на музикалните таланти от Европа. Предстои официалното представяне на песента Voice of Love по БНТ. Да пожелаем успех на младите ни надежди!

Съставил: Венета Николова



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Акапелната формация Спектрум гостува на българите в Люксембург

В навечерието на националния ни празник, акапелната група Спектрум (Spectrum Vocal Band) ще изнесе концерт в Люксембург. Поканата е дошла от Културен клуб "Гайда" – място, известно като работилница за събития и българска култура за приятели от близо и..

публикувано на 01.03.24 в 10:15

Детският хор на БНР изпълнява български творби в първия си концерт с Детския хор на Радио Румъния

Детските хорове на обществените радиа в България и Румъния за първи път ще изнесат съвместен концерт в Букурещ днес, 29 февруари. Събитието е част от програмата за сътрудничество между двете медии и е посветено на високите хорови постижения...

публикувано на 29.02.24 в 09:10

Посоки в дебютния авторски албум на талантливата Калина Андреева

Калина Андреева е малко над 20-годишна, но вече е изградила име на талантлива контрабасистка, певица и автор на музика и песни. Първата си композиция създава още на 4-5 годишна възраст – тогава измисля мелодия, баща ѝ я хармонизира и така се превръща..

публикувано на 23.02.24 в 10:15