Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България ще играе феърплей на квалификацията в Швейцария

Ясен Петров
Снимка: Ройтерс

Италия да бъде спокойна, феърплей ще има. Това обеща пред „Газета дело Спорт“ селекционерът на националния отбор по футбол Ясен Петров преди възловата световна квалификация с Швейцария на 15-ти ноември.

„Ние ще играем за третото място в групата и за да го постигнем, имаме нужда от точки. Ще играем с пълна мобилизация и решимост“.

В Люцерн ще се решава съдбата както на домакините, така и на действащия европейски шампион. Българите ще играят за честта си, но резултатът ще посочи кой да се класира директно за световните финали в Катар и кой ще мине през ситото на баражите. Италия и Швейцария имат равен брой точки - 15.

Докато българите и швейцарците играят, италианският отбор ще гостува на Северна Ирландия. В Италия отново изплува кошмарът отпреди 4 години, когато не се класираха за Мондиал 2018 за пръв път от 1958 г.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кимия Ализаде

Олимпийската медалистка в таекуондото Кимия Ализаде ще се състезава за България

Световната звезда в таекуондото Кимия Ализаде – обявена за една от стоте най-влиятелни личности, според BBC, получи български паспорт и ще може да представлява страната ни на олимпиадата в Париж. Така България за първи път ще има участник в..

публикувано на 13.04.24 в 14:06
Сестри Стоеви

Стефани и Габриела Стоеви на полуфинал на европейското по бадминтон

Сестрите Стефани и Габриела Стоеви се класираха за полуфиналите на двойки жени на Европейското първенство по бадминтон в германския град Саарбрюкен. Състезанието е последна квалификация за олимпийските игри в Париж. Трикратните европейски шампионки..

публикувано на 13.04.24 в 11:02
Стилияна Николова

Николова и Калейн водят във временното класиране на Световната купа в София

Стилияна Николова поведе в класирането на Световната купа по художествена гимнастика в София, а Боряна Калейн е втора. Италианката София Рафаели засега заема третото място. След изиграването на съчетанията с обръч и топка двете българки си..

публикувано на 13.04.24 в 09:06