Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приключи изборният ден в Европа

Снимка: БГНЕС

Приключи изборният ден за сънародниците ни зад граница на територията на Европа. Във Великобритания, където бяха разкрити най-много секции – 132, краят на гласуването бе обявен в 22 ч. българско време. В 19 страни в Европа от общо 21 държави гласуването премина с машини, съобщи българското Министерство на външните работи.

Изборният ден приключи също така на територията на Африка, а по-рано през деня и в Австралия и Азия.

Заради часовата разлика най-късно изборният ден в чужбина ще приключи в американските щати Калифорния, Аризона и Невада, както и в канадския град Ванкувър – в 6 часа българско време в понеделник, 15 ноември 2021 г.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Алексей Пампоров

"Свързване на гласовете. Диаспората" представя историите на 82-ма българи зад граница

Онлайн платформата за човешки права "Маргиналия" с подкрепата на фондация "Томсън" е подготвила проекта "Свързване на гласовете. Диаспората", представящ 82 документални истории на хора от българската диаспора в ЕС, САЩ и Канада. Проектът ще бъде..

публикувано на 10.04.24 в 08:35

Българите в Молдова търсят най-автентичната лазарка

Асоциацията за развитие на българската общност в Молдова (АРБОМ) обяви конкурс за лазарки. Той се провежда до 28 април 2024 г. "с цел популяризиране на българските традиции, култура и език на територията на Молдова". Участничките трябва да..

публикувано на 09.04.24 в 14:37

Bulgarischer Alpenclub събира български планинари в Германия и Австрия

Bulgarischer Alpenclub е общност, създадена с цел да поддържа връзка между запалените по планинарството българи, живеещи в Германия и Австрия. Чрез прекрасната инициатива нашите сънародници там имат възможност всеки месец да се събират за поход в планината...

публикувано на 07.04.24 в 15:59