Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

По-ниска от очакваната избирателна активност в Босилеград

Босилеград
Снимка: архив

196 български граждани упражниха правото си на вот в секцията в Босилеград. Най-много гласове получават ГЕРБ-СДС в избора за народни представители, а за президент и вицепрезидент президентската двойка Анастас Герджиков - Невяна Митева. На изборите за народни представители за ГЕРБ-СДС са подадени 97 гласа, следва Демократична България с 16, Иима такъв народ - 15, Продължаване на промяната с 12 и останалите сили имат под 8 гласа за всяка партия или коалиция.

Очакванията бяха около 300 българи да гласуват в секцията в Културно-информационния център в Босилеград. Но според директорът на центъра Иван Николов, границата фактически е затворена за български граждани. Те не могат да се върнат обратно, защото пак ще им трябва PCR, който трябва да се направи в Сърбия, а той в Босилеградско е много скъп и много труден за вадене.

Още от категорията

Българите в Лас Вегас почетоха 24 май с песни, танци и …. художествена гимнастика

Българите в Лас Вегас организираха истински фестивал по повод 24 май и изразиха своята надежда подобни прояви и настроението, което те носят, да станат все по-чести в тяхната "малка България".  “Беше един много дълъг, хубав и динамичен ден“..

публикувано на 23.05.22 в 16:26

Остава ниско нивото на средствата изпращани от емигрантите

Изпращаните от българската диаспора пари до близки и роднини в България намаляват. През март 2022 г. сънародниците ни в чужбина са изпратили само 14,9 млн. евро, сочи Българската народна банка. Сумата е почти равна на тази от март 2021 г. Но е над 7 пъти..

публикувано на 23.05.22 в 13:44

Проведоха първи български парад в Чикаго, посветен на 24 май

10 неделни училища от района на Чикаго, 20 културно-просветни организации, учители и ученици от българските училища от Индианаполис, щата Индиана, деца и възрастни в национални костюми с български знамена, цветя и празнично настроение. Така протече..

публикувано на 23.05.22 в 11:01