Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Биг бендът на БНР представя музика на Михаил Йосифов

Снимка: архив

На 18 ноември, в Първо студио на БНР, е поредният концерт на Биг бенда на Радиото, този път с диригент Михаил Йосифов – блестящ тромпетист, композитор, лидер и участник в различни джаз формации, преподавател в НМА „Панчо Владигеров“. Програмата е изградена от негови авторски композиции, аранжирани специално за оркестъра, с който преди години Мишо започна своя професионален път. Солистка е Велека Цанкова – едно от откритията на българската джаз сцена през последните години.

Ще прозвучат песни, създадени за младата певица като част от новите проекти на Михаил Йосифов. В някои от песните Велека е съавтор на музиката и автор на текста – като летния хит „Стъпки в пясъка“ и др.

„Околосветско пътешествие“ също е по текст на Велека. В него се разказва за това колко е хубав светът на любовта, в който има весели очи, нежни ръце, топли сърца, които се намират в нощта и запяват песента… После път далечен ги отнася на приключение – околосветско пътешествие…

Билети за концерта на Биг Бенда на БНР може да намерите в Рекламно-информационния център на БНР (бул. "Драган Цанков" №4), в мрежата на Ивентим и онлайн ТУК.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Над 1000 изпълнители на странджански фолклор се надпяват в конкурса "С песните на Златка Ставрева"

Второто издание на Националния фолклорен конкурс "С песните на Златка Ставрева" събра над 1000 изпълнители, обявиха организаторите му. През почивните дни, 13 и 14 април, в Културен дом НХК в Бургас ще се надпяват изпълнители от различни възрасти,..

публикувано на 13.04.24 в 10:10
Борислав Славов

Български композитор с наградата за "Най-добра музика" на BAFTA

Българският композитор Борислав Славов спечели престижната награда за "Най-добра музика" в тазгодишното 20-о издание на наградите на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство BAFTA GAMES AWARDS, съобщи БНР "Хоризонт". Славов..

публикувано на 12.04.24 в 15:17
Снимка: facebook.com/LidiaGanevaOfficial

"Няма да се променя за теб"

Доказала таланта си още като дете, когато едва в трети клас представи България на Детската Евровизия в Малта, по-късно и с успешното си участие в "Гласът на България", вече 18-годишната Лидия Ганева се развива като обещаваща млада певица. И въпреки че..

публикувано на 11.04.24 в 10:15