Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Започна вторият Международен фестивал на портретния филм

Снимка: ipffestival.com

За втори път в България се провежда Международният фестивал на портретния филм (International Portrait Film Festival). До 27 ноември кинолюбителите в София, Пловдив, Велико Търново и Варна могат да видят интригуващи филмови портрети, идващи от пет континента и над 25 държави - биографични документални истории, портрети на хора и техните идеи, танцов експеримент, който оживява на големия екран. Програмата предлага 55 къси филма за дълга наслада - готови да накарат зрителя да се почувства необичайно, каквото е и мотото на фестивала. Второто издание на IPFF си партнира отново с международната фестивална платформа Cinenso, която ще бъде домакин на онлайн версията на кинофестивала, която започва на 21 и ще продължи до 27 ноември.

Съставил: Весела Кръстева

Още от категорията

Започва "One Dance Week" в Пловдив – гостуват световни звезди на съвременния танц

Малко съвременни културни прояви у нас устояват на турбулентните политически, икономически и социални промени и бележат дълголетие в своето съществуване. Сред тях се оказа най-големият международен фестивал за съвременен танц в България "One Dance..

публикувано на 13.05.22 в 09:35

Гръцки илюстратор рисува графити в Националната галерия "Квадрат 500"

В скулптурната градина на Националната галерия "Квадрат 500" в София, около работите на едни от най-големите български майстори на изящното изкуство като Павел Койчев, Крум Дамянов и Велислав Минеков, точно в този момент се ражда творба на..

публикувано на 12.05.22 в 14:13

Стратос Калафатис ще открие в София изложбата си "Атон: Цветове на вярата"

Изложбата "Атон: Цветове на вярата" на Стратос Калафатис ще бъде открита в софийската галерия "Синтезис" на 12 май и може да бъде видяна до 16 юли. Гръцкият фотограф посвещава години от живота си на изследването и опознаването на Атон – манастирите,..

публикувано на 05.05.22 в 16:23