Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Започна вторият Международен фестивал на портретния филм

Снимка: ipffestival.com

За втори път в България се провежда Международният фестивал на портретния филм (International Portrait Film Festival). До 27 ноември кинолюбителите в София, Пловдив, Велико Търново и Варна могат да видят интригуващи филмови портрети, идващи от пет континента и над 25 държави - биографични документални истории, портрети на хора и техните идеи, танцов експеримент, който оживява на големия екран. Програмата предлага 55 къси филма за дълга наслада - готови да накарат зрителя да се почувства необичайно, каквото е и мотото на фестивала. Второто издание на IPFF си партнира отново с международната фестивална платформа Cinenso, която ще бъде домакин на онлайн версията на кинофестивала, която започва на 21 и ще продължи до 27 ноември.

Съставил: Весела Кръстева

Още от категорията

Фотоизложба в Берлин показва последните 7 години на художника Андрей Даниел

Кратък репортажен разказ с визуални акценти от последните седем години на големия художник, преподавател и мъдрец проф. Андрей Даниел /1952 – 2020/ ще бъде представен на 4 май в галерията на Българския културен институт в Берлин. "Имахме..

публикувано на 02.05.22 в 11:30
Снимка: Съюз на българските художници

Първа плакатна изложба за цирковото изкуство в България

Богата колекция от пъстри български циркови плакати оформят ретроспекция на 125-годишната история на родното цирково изкуство в софийската галерия "Райко Алексиев". Повод за изложбата е първото представление на първата българска професионална циркова..

публикувано на 25.04.22 в 09:05

Илияна Йотова ще открие българския павилион на Венецианското биенале

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще посети Болонския университет, където ще разговаря с ръководството му. Тя ще се срещне също със студенти от лектората по български език и култура, както и с представители на българската общност. Предвидена е среща и с..

публикувано на 21.04.22 в 07:05