Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна вторият Международен фестивал на портретния филм

Снимка: ipffestival.com

За втори път в България се провежда Международният фестивал на портретния филм (International Portrait Film Festival). До 27 ноември кинолюбителите в София, Пловдив, Велико Търново и Варна могат да видят интригуващи филмови портрети, идващи от пет континента и над 25 държави - биографични документални истории, портрети на хора и техните идеи, танцов експеримент, който оживява на големия екран. Програмата предлага 55 къси филма за дълга наслада - готови да накарат зрителя да се почувства необичайно, каквото е и мотото на фестивала. Второто издание на IPFF си партнира отново с международната фестивална платформа Cinenso, която ще бъде домакин на онлайн версията на кинофестивала, която започва на 21 и ще продължи до 27 ноември.

Съставил: Весела Кръстева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Представят българския превод на романа "Адамовото ребро" от македонската писателка Оливера Николова

В Културно-информационния център на Република Северна Македония в София ще бъде представен романът "Адамовото ребро" от Оливера Николова. Книгата, която излезе от печат тази година, в издание на Издателство "Изида", ще бъде представена тази вечер в..

публикувано на 20.03.24 в 15:22
проф. Златимир Коларов с читатели в Тирана, Албания

Проф. Златимир Коларов представи романа си "По тънката повърхност на леда" в Тирана

С нотки на артистичност, топли чувства и голям интерес премина официалното представяне на книгата "По тънката повърхност на леда" на Златимир Коларов в едно от помещенията на Вила "София", в албанската столица Тирана. Интересът към творбата беше..

публикувано на 15.03.24 в 19:25

Зоран Мише показва своята "Борба/ Kampf" в Българския културен институт в Берлин

На 14 март в Българският културен институт в Берлин се открива изложбата "Борба/ Kampf" на художника-график Зоран Мише. Тя е продължение на инициативата между БКИ-Берлин, Националното училище за изящни изкуства "Илия Петров"и галерия "Дебют" за..

публикувано на 13.03.24 в 20:25