Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Започна вторият Международен фестивал на портретния филм

Снимка: ipffestival.com

За втори път в България се провежда Международният фестивал на портретния филм (International Portrait Film Festival). До 27 ноември кинолюбителите в София, Пловдив, Велико Търново и Варна могат да видят интригуващи филмови портрети, идващи от пет континента и над 25 държави - биографични документални истории, портрети на хора и техните идеи, танцов експеримент, който оживява на големия екран. Програмата предлага 55 къси филма за дълга наслада - готови да накарат зрителя да се почувства необичайно, каквото е и мотото на фестивала. Второто издание на IPFF си партнира отново с международната фестивална платформа Cinenso, която ще бъде домакин на онлайн версията на кинофестивала, която започва на 21 и ще продължи до 27 ноември.

Съставил: Весела Кръстева

Още от категорията

Илияна Йотова ще открие българския павилион на Венецианското биенале

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще посети Болонския университет, където ще разговаря с ръководството му. Тя ще се срещне също със студенти от лектората по български език и култура, както и с представители на българската общност. Предвидена е среща и с..

публикувано на 21.04.22 в 07:05

Графити фестивал преобразява подлеза на Централна автогара в София

Между 15 и 17 април едни най-добрите графити артисти в България ще обединят усилия и талант, за да превърнат пешеходния подлез на Централна автогара-София в произведение на изкуството. Това ще се случи в рамките на второто издание на фестивала..

публикувано на 16.04.22 в 08:15

Постоянната експозиция на Градската галерия в Пловдив отново отваря врати

Градска художествена галерия на Пловдив включва пет експозиционни къщи, разположени на различни места в Стария град. Най-старата и голяма сред тях е сградата на някогашната Областна девическа гимназия на ул. Съборна, която съхранява т.нар. Постоянна..

публикувано на 15.04.22 в 12:20