Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Започна вторият Международен фестивал на портретния филм

Снимка: ipffestival.com

За втори път в България се провежда Международният фестивал на портретния филм (International Portrait Film Festival). До 27 ноември кинолюбителите в София, Пловдив, Велико Търново и Варна могат да видят интригуващи филмови портрети, идващи от пет континента и над 25 държави - биографични документални истории, портрети на хора и техните идеи, танцов експеримент, който оживява на големия екран. Програмата предлага 55 къси филма за дълга наслада - готови да накарат зрителя да се почувства необичайно, каквото е и мотото на фестивала. Второто издание на IPFF си партнира отново с международната фестивална платформа Cinenso, която ще бъде домакин на онлайн версията на кинофестивала, която започва на 21 и ще продължи до 27 ноември.

Съставил: Весела Кръстева

Още от категорията

„Фокус Украйна“ в пролетното издание на фестивала „Master of Art“

Четири българска града посрещат най-доброто документално световно кино за изкуства от последните години – София, Пловдив, Варна и Стара Загора са домакините на 7-то пролетно издание на филмовия фестивал „Master of Art“. Официалната програма започна на 7..

публикувано на 09.04.22 в 12:05

По следите на българските легенди

Легенди за змейове и самодиви. Предания за езера, планински върхове и манастири. Истории за необикновени човешки съдби от близкото и далечно минало, които ни карат да погледнем на живота отново като приказка, в която ежедневно се сражават доброто и..

публикувано на 09.04.22 в 10:10
Пенка Кунева

Пенка Кунева е сред отличените с “Грами”

Българската композиторка Пенка Кунева е част от екипа, който спечели най-престижната музикална награда “Грами”. На церемонията в Лос Анджелис тя беше отличена за саундтрака към филма "Women warriors" в категорията “Класическа колекция”. Продукцията е..

публикувано на 04.04.22 в 15:09