Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мюсюлманите ще поменат загиналите в с. Рояк и на магистрала „Струма“

Мустафа Хаджи
Снимка: БГНЕС

На 26 ноември във всички джамии в България ще има петъчна молитва и помен за трагично загиналите в дома за възрастни хора в с. Рояк и в изгорелия автобус на магистрала "Струма". Главният мюфтия Мустафа Хаджи призова да разберем, че този свят не се състои само от това да бъдеш богат или нахранен.

„Ако не живеем като хора, ако не се обърнем към духовната страна на живота, не ни очаква нещо добро. Обръщам се с молба към всеки един. Да се опитаме всички да станем по-добри. Да се опитаме да бъдем по-близо един до друг. Да си помагаме, особено сега", добави главният мюфтия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Сребърни медали за България от Олимпиадата по експериментални науки

Два сребърни медала спечелиха българските отбори в Европейската олимпиада по експериментални науки EOES 2024, която се проведе от 7 до 14 април 2024 г. в Люксембург, съобщиха от Министерството на образованието и науката. Учениците ни се..

публикувано на 16.04.24 в 17:09

Традиционната журналистика у нас няма своя младежка публика

Според изследване на Националния статистически институт (НСИ) за 2023г. над 88% от домакинствата в Българияимат постоянен достъп до Интернет. Повечето потребители изпoлзвaт aĸтивнo oнлaйн мpeжaтa вceĸи дeн, а над 95% от тях ca aĸтивни и в социалните..

публикувано на 16.04.24 в 10:50

Президентът поздрави юристите за Деня на Конституцията 16 април

На днешната дата с благодарност си спомняме за далновидността, политическата мъдрост и чувството за отговорност на участниците в Учредителното събрание, които преди 145 години в Търново приеха Търновската конституция и положиха основите на..

публикувано на 16.04.24 в 10:08