Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Мюсюлманите ще поменат загиналите в с. Рояк и на магистрала „Струма“

Мустафа Хаджи
Снимка: БГНЕС

На 26 ноември във всички джамии в България ще има петъчна молитва и помен за трагично загиналите в дома за възрастни хора в с. Рояк и в изгорелия автобус на магистрала "Струма". Главният мюфтия Мустафа Хаджи призова да разберем, че този свят не се състои само от това да бъдеш богат или нахранен.

„Ако не живеем като хора, ако не се обърнем към духовната страна на живота, не ни очаква нещо добро. Обръщам се с молба към всеки един. Да се опитаме всички да станем по-добри. Да се опитаме да бъдем по-близо един до друг. Да си помагаме, особено сега", добави главният мюфтия.

Още от категорията

Актуално: Пътуване извън България в условия на Covid-19

Много държави вече облекчават режима на пътуване, покрай затихването на пандемията с коронавирус по света. Други обаче продължават да налагат ограничителни мерки   на пристигащите. Ако ви се налага да пътувате в чужбина, следва да имате предвид..

публикувано на 14.05.22 в 02:05

Студен атмосферен фронт носи валежи над цялата страна

В събота минималните температури ще са между 12 и 17°, в София около 12°. През страната ще премине студен атмосферен фронт. Преди обяд от северозапад ще прониква хладен въздух. Въздушната маса ще е неустойчива и ще се развива дъждовна облачност. От..

публикувано на 13.05.22 в 17:30

По съседски: Събития с балкански адрес

Атина ратифицира военно споразумение за помощ със САЩ Дни преди визитата на премиера на Гърция Кириакос Мицотакис във Вашингтон, гръцкият парламент ратифицира удължаване на двустранното военно споразумение за помощ между Гърция и САЩ..

публикувано на 13.05.22 в 10:25