Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министри обсъдиха общи френско-български проекти в културата

Велислав Минеков и Розлин Башло
Снимка: mc.government.bg

Министърът на културата Велислав Минеков разговаря в Париж с френския си колега Розлин Башло. Двамата са договорили да се изготви окончателен вариант на Меморандум за съвместна работа по проекта за създаване на Световен културен център на остров „Св. св. Кирик и Юлита“ край Созопол. Центърът ще популяризира културното наследство и изкуства, както и ще стане място за срещи на творци и ще предлага условия за тяхното развитие.

Министрите са обсъдили и българо-френския проект „Обучение на български архитекти в областта на опазване на културното наследство“ с участието на френското Училище „Шайо“, както и организирането на Дни на българското кино в Париж.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Старинни български килими в галерията на Българския културен институт в Париж

За първи път след повече от век в Галерията на Българския културен институт в Париж ще бъдат представени автентични български килими от XIX и XX век, съобщиха от институцията. Бутиковата изложба “История в цветове. 350 години българско килимарство”..

публикувано на 14.04.24 в 12:25

Българският вируоз Марио Хосен солист ще изпълни импровизации за цигулка в Скопие

Концерт на свещи ще има на 12 април македонският камерен оркестър Профундис със световноизвестния български цигулар Марио Хосен, под диригентството на Гюргица Дашич. Концертът във Филхармонията на Северна Македония се прави със съдействието на Българския..

публикувано на 12.04.24 в 15:37

Зеленият път на културата

Повече от 30 артисти и експерти от сферата на изпълнителските изкуства и екологията от няколко държави от Централна и Югоизточна Европа - Босна и Херцеговина, България, Полша, Унгария, Северна Македония, Сърбия, Хърватия и Черна гора - пристигнаха в..

публикувано на 10.04.24 в 15:20